Gemeentelijke Basisschool Koksijde

De school waar iedereen zich thuis voelt...

Nieuws

Drukke job? Geen probleem! Wij beschikken over voor-en naschoolse kinderopvang op school.

dinsdag 29 april 2014

 

Bosklassen dinsdag 29 april


 

 

Onder een bewolkte hemel vatten we onze laatste volledige dag te Marcourt aan. De slierten nevelwolken die doorheen de vallei een doorgang zoeken, zorgen voor een mooi schouwspel. Ook de laatste bosklasles staat er op het programma. We hebben het over de rode bosmier. Meester Christophe vertelt er ons alles over. Zéér interessant. Na de les vullen we onze dagboeken aan. We hebben namelijk veel neer te pennen na de bewogen avondactiviteit van gisteren…

 

Na het verorberen van een ferme portie kroketten en overheerlijk varkensgebraad brengt de bus ons in de namiddag, voor een lange rit, naar de grotten van Han. We brengen eerst een bezoek aan het safaripark. We zien er onder andere een lynx, verschillende herten, wolven,… en als apotheose twee circusberen, die ons laten meegenieten van hun kunstjes. Heel erg mooi! In de grotten, te midden stalagmieten en stalactieten, vinden we de nodige, welgekomen verkoeling. Dat kanonschot op het einde is echt wel schrikken! Nog wat nahijgend van het verschot, vatten we de terugtocht aan.

 

Na een overheerlijke schotel macaroni (jaja, opnieuw eten) begint het zware werk pas echt: Koffers maken! Slagvelden dienen opgekuist te worden, koffers worden al dan niet met harde hand dichtgeritst.

 

Na wat “valiezen-geworstel” komt het besef dat deze bosklassen er bijna opzitten. We maken er voor de allerlaatste keer een gezellige avond van. Algauw haalt de nacht de avond in en kruipen we met gemengde gevoelens in onze slaapzak.

 

Mama, papa, opa, oma,… we komen eraan! 
(Al zullen we de unieke bosklassfeer wel erg missen.)